Spring naar inhoud

Vleesaanbod

Op dit moment staan de dieren in alle rust op stal. Maar tijdens de droge zomer graasden de dieren zonder al te veel problemen op verschillende plaatsen in het Westerkwartier. Het extra land van Staatsbosbeheer leverde voldoende gras, hier en daar werd dagelijks water gebracht en veel jongvee liep op de zeer laag gelegen (natte) percelen aan de dijkweg die juist erg gunstig bleken omdat ze vol stonden met bijzondere kruiden en grassen. Dat proeft u straks terug.

De kudde is inmiddels flink gegroeid en het ambitieuze fokprogramma verloopt mooi volgens plan. Afgelopen zomer dekten Wanderer en Quest 12 koeien en 7 vaarsen. Wij werken zorgvuldig aan het verbeteren van de vleeskwaliteit die tot uitdrukking komt in de smaak en de marmering van het vlees. Telkens weer zijn we verrast over de verbeteringen.

Op donderdag 6 februari en 11 maart 2020 weer verkrijgbaar: Longhornbeef.
Wacht niet langer en bestel nu alvast het lekkerste natuurvlees uit onze regio.

Vanaf 6 februari is het vlees met de pure smaak van het bijzondere rundvlees van de Longhorns weer verkrijgbaar. Origineel Longhornbeef van Premium Quality zoals ze die in Engeland gewend zijn. Eerdere slachtingen  waren een groot succes. Ons fokprogramma heeft er toe bijgedragen dat het vlees een prachtige structuur en een lichte vetdooradering heeft. Dat komt de smaak ten goede. Zoals bijvoorbeeld de biefstuk die u hieronder ziet. Prachtig gerijpt vlees van de bovenbil, vrij mager en mooi mals.

Oktober is de klassieke slachtmaand. Daarom is er voldoende vlees beschikbaar en adviseren wij u om nu al de lekkerste delen te bestellen voor de Kerstdagen. Met plezier vacumeren wij het vlees zodat u het makkelijk kunt invriezen. Dry Aged vlees is daar bij uitstek geschikt voor.

longhornbeef_161202w03_nannings_aanbod_-biefstuk_longhornbeef-westerkwartier

Hieronder ziet u welk vlees voor welke prijs verkrijgbaar is. Vraag ons gerust om er meer over te vertellen of om tips of aanwijzigingen voor de bereiding.
We kunnen ook samen met u de lijst in de winkel invullen.

Ook de eerstvolgende slachting zal weer een beperkte hoeveelheid vlees opleveren, dus wacht niet te lang en bestel nu alvast de lekkerste stukjes. Download de bestellijst, vul in en stuur ons deze per email toe of kom langs in de slagerij van Nanning van Wijk in Niekerk. Dan kunt ook u genieten van écht lekker en eerlijk natuurvlees van Engelse Longhorns uit onze eigen regio.

> Klik erop en download de bestel/prijslijst 2020

U kunt de bestellijst uitprinten, invullen en aan ons opsturen per email of even langs brengen in de winkel. Heeft u nog vragen, we helpen u graag.


longhornbeef_161202w05_nannings_aanbod_cotedeboeuf_longhornbeef-westerkwartier

Vlees uit de koelkast eerst op temperatuur laten komen.

Laat het vlees uit de verpakking en buiten de koelkast altijd even ademen.
Ons vlees hangt 21 dagen te rijpen en dan zult u merken dat sommige delen iets donkerder zijn dan anderen. Eenmaal bereidt zijn dit in feite de meest smakelijke stukjes. Ook het vet kan zijn verkleurd, maar dit is heel normaal.
Hiermee komt de pure smaak van Longhornbeef nog beter naar voren.


Reacties van tevreden klanten.

'Het Longhornvlees is ons prima bevallen. Het smaakte naar meer. Onze bestelling voor de volgende keer is al weer onderweg.' (Theo)

'De riblappen zijn prima. De bavette had wat meer vetjes mogen hebben.
Schenkel en klapstuk komen nog aan de beurt. Tot nu toe: erg lekker van smaak.' (Gerard)

'Vandaag het eerste vlees uit het pakket geproefd: de hamburgers.
Waren prima: stevig en goed gekruid.' (Michiel)

'Nanning het was goddelijk de rib-eye, de bavette uit de kunst op de BBQ !
De entrecote ligt nog in de freezer, als het weer zover is, hoor ik het graag' (Jans)

Longhornbeef wordt u gepresenteerd in een verzorgde verpakking
Longhornbeef wordt u gepresenteerd in een verzorgde verpakking